5 ώριμες συμβουλές για τη μετακόμιση με παιδιά

Δεν είναι μυστικό ότι η μετακίνηση του σπιτιού μπορεί να είναι μια αληθινή πρόκληση και μια σοβαρή δοκιμασία για όλους όσους εμπλέκονται στη μετακίνηση.

Και όταν η κίνηση αυτή περιλαμβάνει παιδιά, τότε μπορείτε να αναμένετε ότι οι προκλήσεις μετεγκατάστασης θα αυξηθούν σε αριθμό και θα γίνουν πιο σοβαρές.

Μια κίνηση σπιτιών συχνά αποδεικνύεται αποδιοργανωτική για τη φυσική ροή των πραγμάτων μέσα στην οικογένεια και για τα παιδιά μπορεί να είναι ακόμη και τραυματική. Ένα πράγμα είναι σαφές - τα παιδιά θα χρειαστούν επιπλέον προσοχή και ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να διαχειριστείτε τα επίπεδα πίεσης που σχετίζονται με την κίνηση σας, να διατηρήσετε τη λογική σας και να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή και ευτυχισμένα καθ 'όλη τη διάρκεια της κίνησης, εδώ είναι οι 10 καλύτερες συμβουλές για μετακίνηση με παιδιά σε όλη τη χώρα.

1. Συζητήστε την κίνηση με τα παιδιά σας
Όταν μετακομίζετε σπίτι με παιδιά, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε την επερχόμενη κίνηση του σπιτιού και όλες τις αλλαγές που έρχονται μαζί του με τα παιδιά σας. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό χωρίς καθυστέρηση - δηλαδή, μόλις η κίνηση γίνει θέμα χρόνου.

Η μη ενημέρωση των παιδιών σας σχετικά με την κίνηση μέχρι την τελευταία στιγμή είναι σαφώς λάθος, διότι οι νέοι θα χρειαστούν χρόνο για να επεξεργαστούν την αναπόφευκτη μετάβαση από τον τρέχοντα τρόπο ζωής τους στο νέο. Κατά κανόνα, τα παιδιά θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να εξορθολογήσουν την τεράστια αλλαγή που έρχεται στο δρόμο τους, οπότε είναι καθήκον σας, όπως οι γονείς, να τους δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκ των προτέρων.

Φυσικά, μόλις ενημερώσετε τα παιδιά σας ότι κινείτε, θα έχουν αρκετούς ερωτήσεις σχετικά με αυτή τη μελλοντική αλλαγή. Έτσι, αγκαλιάστε τον εαυτό σας με υπομονή και κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους με ειλικρίνεια και ειλικρίνεια - να έχετε κατά νου ότι η παρακράτηση σημαντικών λεπτομερειών από αυτές πιθανότατα θα αντιστραφεί μετά από την κίνηση.


2. Διευκολύνετε τους μεγαλύτερους φόβους και τις ανησυχίες των παιδιών σας
Βοηθήστε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τη μετακίνηση
"Δεν συσκευάζω αυτό το κιβώτιο μέχρι να μου πείτε τι συμβαίνει πραγματικά εδώ!"

Μερικές φορές η κίνηση με τα παιδιά μπορεί να είναι μάλλον προκλητική, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αντιμετωπίσουν το άγχος που έρχεται με μια κίνηση σπιτιών. Αν τα παιδιά σας δεν είναι πολύ μικρά, δεν μπορείτε απλά να τους πείτε ότι τα παίρνετε μακριά από τους φίλους και το σχολείο τους και όλα όσα γνωρίζουν εδώ και χρόνια και περιμένετε από αυτούς να αποδεχτούν ότι η ζωή αλλάζει με χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά σας θα έχουν διαφορετικούς φόβους και ανησυχίες όταν πρόκειται να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι. Τα μωρά συνήθως δεν θα επηρεαστούν από την κίνηση του σπιτιού, καθώς θα είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν τι συμβαίνει πραγματικά. Τα μικρά παιδιά μπορεί να πάρουν τονισμένο και οι μεγαλύτεροι φόβοι τους θα είναι ο φόβος να μείνουν πίσω στις μεταφορες αθηνα.

Για παιδιά και εφήβους σχολικής ηλικίας, η αλλαγή σχολείων και η απομάκρυνση από τους φίλους τους, που συνεπάγεται αυτομάτως την ανάγκη να γίνουν νέοι φίλοι στην πόλη ή την πόλη προορισμού, θα είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες. Αντιμετωπίστε αμέσως αυτούς τους γειωμένους φόβους και προσπαθήστε να τις διευκολύνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένας καλός τρόπος για να κάνετε ακριβώς αυτό είναι να επικεντρωθείτε σε όλες τις θετικές πτυχές της μετακίνησης - όλα τα πράγματα που τα παιδιά σας θα κερδίσουν και θα κερδίσουν ως άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης του σπιτιού.

4. Κάντε μια προσπάθεια να διατηρήσετε την ρουτίνα των παιδιών σας αμετάβλητη
Το πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε εδώ είναι ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά ευδοκιμούν σε ρουτίνα και εξοικείωση. Τείνουν να βρουν άνεση στο καλά εδραιωμένο περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα πράγματα πριν από τις κινούμενες προετοιμασίες. Και τώρα, όταν βλέπουν τα κουτιά από χαρτόνι που διαχέονται γύρω από το σπίτι και νιώθουν την έντονη ένταση στον αέρα, τα παιδιά σας μπορεί να αισθανθούν πραγματικά ανήσυχα και φοβισμένα για το τι θα σήμαινε αυτή η μεγάλη αλλαγή γι 'αυτούς.

Η διαδικασία της κίνησης του σπιτιού είναι θέμα αλλαγής, και καθώς η Κινούμενη μέρα πλησιάζει, τα πράγματα θα τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο χαοτικά. Μία από τις προτεραιότητές σας ως γονείς είναι να κάνετε το καλύτερο για να διατηρήσετε μια σταθερή ρουτίνα για τα παιδιά σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακίνηση. Σκεφθείτε να ζητήσετε από έναν συγγενή να σας βοηθήσει, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε αυτή την παρήγορη ρουτίνα για τα παιδιά σας.

Επίσης, προσπαθήστε σκληρά να διατηρήσετε μια θετική στάση σχετικά με την επερχόμενη κίνηση. Κατά τη διάρκεια εξαιρετικά μεταβατικών περιόδων, οι διαθέσεις και οι στάσεις των γονέων θα επηρεάσουν σίγουρα και τα παιδιά τους, καθώς οι μικρότεροι θα αναζητήσουν διαβεβαίωση και υποστήριξη.

5. Τα παιδιά σας βοηθούν με την κίνηση
Η μετακίνηση με τα παιδιά σε ένα άλλο σπίτι είναι όλα σχετικά με τη λήψη των σωστών αποφάσεων, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Συμβουλές για μετακίνηση με παιδιά
"Πού πρέπει να τα συσκευάσω;"

Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα, θα πρέπει σίγουρα να τα εμπλέξετε στη μετακινούμενη διαδικασία ζητώντας τους να σας βοηθήσουν με ό, τι μπορούν. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της ομάδας της οικογένειας και γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στην επιτυχία ολόκληρης της επιχείρησης μετεγκατάστασης. Εκτός αυτού, μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε τη βοήθειά τους με τον συντριπτικό αριθμό εργασιών που σχετίζονται με την κίνηση.