Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph 42mm Κριτική

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph 42mm 


Μερικά νέα πρόσωπα προστίθενται σε μια εικονική συλλογή πολυτελών αθλητικών ρολογιών από ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα της βιομηχανίας.

Η AP θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές μάρκες του κλάδου και ανέκαθεν έκανε πρωτοσέλιδα, αλλά υπάρχει πάντα χώρος για περισσότερα, ειδικά όταν εισάγουν νέα ρολόγια σε μια ήδη εικονική συλλογή. Φυσικά, θα μιλήσουμε για τα ρολόγια Royal Oak Offshore Chronograph και ιδιαίτερα για τα μοντέλα 42mm. Τα ρολόγια Rolex έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph 42mm Review & Σύγκριση
Σήμερα θα εξετάσουμε και θα συγκρίνουμε μερικά τρέχοντα μοντέλα από αυτήν τη συλλογή. Αυτοί είναι οι αριθμοί αναφοράς τους:

26470st.oo.a099cr.01
26470so.oo.a002ca.01
26470st.oo.a030ca.01
26470io.oo.a006ca.01


Ας ξεκινήσουμε με τα κοινά πράγματα. Θα ξεκινήσουμε από το εσωτερικό και θα δουλέψουμε.

ΚΙΝΗΣΗ: Αυτό το ρολόι τροφοδοτείται από την αυτόματη κίνηση AP caliber 3126/3840. Αυτό το τύλιγμα αποτελείται από 365 μέρη και περιέχει 59 κοσμήματα. Αντηχεί στα 21.600vph ή στα 3 Hz και διατηρεί την ισχύ του για περίπου 50 ώρες.

Το κίνημα Audemars Piguet 3126/3840 βασίζεται στο AP Caliber 3120 και διαθέτει μια μονάδα χρονογράφου Dubois-Depraz, πιθανώς ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελβετίας, σύμφωνα με πρόσφατο περιοδικό της FHH.

Αν και αυτό συνήθως παραμένει αθόρυβο, αυτή η ελβετική εταιρεία 118 ετών που προέρχεται από τη Vallee de Joux παρέχει επίσης ανταλλακτικά για (ή συνεργάζεται με) μάρκες όπως Breitling, Omega, Jaeger-LeCoultre Richard Mille, AP, Rolex και ακόμη και Patek Φίλιπ. Η ειδικότητά τους έγκειται στη δημιουργία χρονογραφικών και ημερολογιακών ενοτήτων.

Αυτός ο χρονογράφος χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό ενεργοποιημένο με έκκεντρο σε αντίθεση με έναν τροχό στήλης που σημαίνει ότι η δράση κατά την εκκίνηση των χρονογράφων ώθησης θα απαιτήσει λίγο επιπλέον ώθηση από εκείνη του μηχανισμού τροχού στήλης που έχει μια ομαλότερη λιγότερη δράση σε αυτόν. Στη θετική πλευρά, αυτός ο τύπος χρονογράφου είναι ευκολότερος στην υπηρεσία και ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί επιτρέπει περισσότερη αναπαραγωγή μεταξύ συντήρησης.

Μερικοί λάτρεις του ρολογιού θα έκαναν κάτι εκτός από έναν μηχανισμό χρονογράφου τροχού στήλης, καθώς είναι πιο απαιτητικοί στην παραγωγή, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν είναι απαραίτητα καλύτερος από τον άλλο. Και hey, εάν η NASA ενέκρινε έναν χρονογράφο που λειτουργεί με κάμερα για χρήση σε διαστημική πτήση, δεν μπορεί να είναι τόσο κακό. Δώστε έμφαση στα ανδρικά ρολόγια Rolex για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Το διαμέτρημα AP 31226/3840 είναι άψογα φτιαγμένο με ρίγες της Γενεύης και "perlage" (μια κυκλική τεχνική φινιρίσματος με μοτίβο) στα διάφορα συστατικά του και έχει έναν περίτεχνα χαραγμένο στερεό χρυσό ρότορα.

Αυτό το διαμέτρημα διαθέτει:

Μηχανισμός χρονογράφου που ενεργοποιείται με κάμερα
Κεραμικά ρουλεμάν για κίνηση χωρίς λίπανση
Διαμάντι χαραγμένες λοξές άκρες και αντίστροφο σαλιγκάρι στις γέφυρες
Η λήψη δευτερολέπτων σταματά την ισορροπία για ακριβή ρύθμιση του χρόνου